Gazdaság

Kényelmesebb utazás a Balatonra vonattal

Nyári menetrend

A nyári menetrend célja, hogy a Balaton felé ne csak Budapestről kínáljanak megbízható, ütemes kiszolgálást, hanem kihasználva, hogy a MÁV és a Volán már egy cégcsoportban működik, az ország minden tájáról biztosítsanak oda eljutási lehetőséget – mondta Vitézy Dávid (képünkön középen), a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára tegnap.

Kényelmesebb utazás a Balatonra vonattal
Fotó: MH/Török Péter

Életbe lépett a nyári menetrend a Volánbusznál, a vasútnál pedig holnap fog. Kiemelte: idén június 12-ig nyolcvan százalékkal nőtt az utasok száma 2019 azonos időszakához mérve. Elmondta: Budapestről megmarad a korábbi rendszer, amely InterCity-vonatokkal kiszolgálja a déli partot, az északi partra pedig a Kék Hullám InterCityk, valamint a Katica és más InterRégió-vonatok közlekednek.

Újdonság azonban, hogy öt irányba emeletes vonatokkal, KISS-motorvonatokkal új szolgáltatásokat is indítanak: a Dunakanyarból Vác felől a Jégmadár Expressz, Kelet-Magyarországról pedig Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Cegléd felől Újszászon át indulnak expresszvonatok Budapest érintésével a Balatonra.