Gazdaság

A Ryanairnek csak a profit számít

A Ryanair, mint minden vállalat, profitcélt követ, így egyértelmű, hogy nem támogat semmi olyan intézkedést, ami ezt mérsékelné. A fix összegű, csak az úti céltól függő légitársaság-adó emellett kifejezetten káros a cég üzleti modelljére – mondta lapunk megkeresésére Molnár Dániel, a Századvég Konjunktúra-kutató makrogazdasági elemzője.

A Ryanairnek csak a profit számít
A légitársaság elvárja, hogy igazodjanak a járatszámcsökkentéshez
Fotó: MH

Annak, hogy egy légitársaság a költségek és a nyújtott szolgáltatások minimalizálásával a lehető legolcsóbb repülőjegyeket kínálja az utasok számára, van is kereslete, például a turisták szeretnék leszorítani az utazás költségeit, hogy minél több pénzük maradjon a nyaralás tényleges részére, így hajlandók elfogadni az alacsonyabb minőséget is, illetve ezáltal az alacsonyabb jövedelműek is tudnak utazni – magyarázta Molnár Dániel.

Kifejtette: a légitársaság-adó bevezetése nehezíti ezt az üzleti modellt. A rendkívül olcsó jegyek az áthárítással megszűnnek, illetve a fix díjtétel miatt ebben az árkategóriában arányaiban magasabb áremelést érzékelhetnek a fogyasztók. A relatív árkülönbözet így csökken, ami miatt a fogyasztók már más, magasabb minőséget nyújtó légitársaságot választhatnak. Vagyis a forgalom visszaesésén keresztül akkor is csökken a vállalat profitja, ha áthárítja az adót – tette hozzá. Molnár Dániel szót ejtett még arról is, hogy a vállalat kommunikációja szerint most lenne itt az ideje, hogy ezeket a veszteségeket kompenzálják az ismét beinduló nemzetközi turizmus révén.

Ki kell emelni ugyanakkor, hogy ezt megelőzően legutóbb a Ryanair 2009-ben volt veszteséges, vagyis a járványhelyzet tizenegy nyereséges év után érte a vállalatot. Hozzátette: a 2019-es és 2020-as pénzügyi év összesített adózás előtti nyeresége például meghaladta az 1,5 milliárd eurót. Vagyis a korábbi, bőven nyereséges évek messze kompenzálták a vállalat koronavírus idején bekövetkező veszteségeit.

Mint kiderült, a járatszámcsökkentés jelentette fenyegetéssel kap-csolatban elmondható, hogy az elmúlt években a fogyasztók rengeteg utazást halasztottak el, amelyeket most, a járványhelyzet vé-geztével be akarnak majd pótolni, vagyis a kereslet rendelkezésre áll, bár ezt némiképp a háború okozta gazdasági helyzet visszavetheti.

Ha pedig a kereslet fennáll, akkor a kínálat is előbb-utóbb alkalmazkodni fog hozzá más légitársaságok megjelenése révén. De felmerülhet az is, hogy a vállalat a rossz munkakörülmények miatt kialakult munkaerőhiány által kikényszerített járatritkítást így próbálja meg elfedni, illetve a felelősséget továbbhárítani – nyomatékosította Molnár Dániel.

Kapcsolódó írásaink