Gazdaság

Nagy Márton: Elfogadhatatlan a Ryanair vezérigazgatójának stílusa

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.

Nagy Márton: Elfogadhatatlan a Ryanair vezérigazgatójának stílusa
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter
Fotó: MH/Purger Tamás

Közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte, "bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint".

"Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet - és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez -, miért épp a magyar eljárással akad gondja" - fogalmazott a gazdaságfejlesztési miniszter.

Hangsúlyozta, persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat. "Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást - a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak" - fogalmazott.
 

Kapcsolódó írásaink

Eljárás indult a Ryanairrel szemben

ĀNagy Márton: A kormány a jövőben sem engedi, hogy a háború árát a magyar családok fizessék meg, a vállalatoknak kell a terhet vállalniuk