Gazdaság

Továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon

Továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton.

Továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon
Már fél tanknál is érezhető a piaci és a hatósági ár közötti különbözet
Fotó: MH/Purger Tamás

A sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyagellátása, emelte ki a tárca közleménye, hozzátéve: Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyagtermelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit - hangsúlyozták.
úűA tárca közölte azt is: a kormány kiemelt célja, hogy a lakosság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában - jegyezték meg.

A minisztérium közleménye kiemeli: a magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyagtermelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket. Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, amelyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak.

A Világgazdaság című lap pénteken iparági forrásokra hivatkozva azt írta, az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani.

Kapcsolódó írásaink