Belföld

Rendkívüli nyitvatartással várják a kormányablakok az ügyfeleket

Lejárt okmányok

Ezen a szombaton is rendkívüli nyitvatartással várják a személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfeleket a kijelölt kormányablakok: Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint százhúsz kijelölt kormányablak 8 és 14 óra között fogadja az érkezőket – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Azt írták, mivel június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár, ezért az ügyfélszolgálatok rendkívüli nyitvatartással bővítik kapacitásukat. A kormányablakok így pünkösdvasárnap és pünkösdhétfő kivételével mindennap nyitva lesznek. Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség. Akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán – javasolják.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a jogosítvány automatikus meghosszabbítása online, a Magyarorszag.hu-n keresztül is intézhető, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt viszont nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni. A június 1-jén vagy azután lejárt, illetve lejáró személyi okmányok csak a rajtuk feltüntetett dátumig érvényesek, vagyis az automatikus hosszabbítás csak a járvány miatti veszélyhelyzet ideje, tehát 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt okmányokra vonatkozik. A Miniszterelnökség azt kéri, az emberek ne hagyják az utolsó pillanatra okmányaik megújítását.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom