Gazdaság

Sok munka árán a tejágazat ma igazi sikerterületnek számít Magyarországon

Mezőgazdasági fejlesztések

Ahhoz, hogy a tejágazat ma sikerágazat legyen Magyarországon, nagyon sok munka kellett, a siker alapja a feldolgozók és a termelők együttműködése, a kiskereskedők bevonása a termékpálya működésébe, valamint az, hogy az ágazatban dolgozó cégek sikerrel tudják megvalósítani fejlesztéseiket – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára tegnap Dabason.

Sok munka árán a tejágazat ma igazi sikerterületnek számít Magyarországon
Háromszáz marhatelep nyújtott be fejlesztési igényt
Fotó: MH

Az államtitkár az Új világ kezdődött… Jövőálló megoldások címmel a tej világnapja alkalmából a Vitafort Zrt. országos szakmai partnertalálkozóján tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt egy évtizedben huszonhat százalékkal nőtt a tejtermelés, és 2,1-szeresére nőtt a tejágazat exportértéke – közölte az MTI. A Megújuló vidék, megújuló agrárium program keretében a 2020 ősze után kiírt, nagy technológiai megújulást jelentő pályázatoknál háromszáz szarvasmarhatelep nyújtott be 123 milliárd forint fejlesztési igényt.

Folyamatban van még 14 olyan tejipari fejlesztési projekt 9,5 milliárd forint értékben, ami ahhoz szükséges, hogy magasabb hozzáadott értékű termékeket hatékonyabban és jobb minőségben tudjon előállítani az ágazat mind a hazai, mind az exportpiaci fogyasztók részére – ismertette Feldman Zsolt a dabasi találkozón, amelyet a tej világnapján rendeztek meg.

Kapcsolódó írásaink