Gazdaság

Lezárult tegnap az MVM ESCO Urban Kft. első napelem-beruházása két kiserőmű átadásával

Energiaköltség-csökkentés

Májusban két kiserőmű átadásával lezárult az MVM ESCO Urban Kft. első napelem-beruházása – közölte a társaság tegnap az MTI-vel.

A napelemes kiserőműveket a Kingspan Kereskedelmi Kft. újhartyáni és felsőlajosi gyáraira telepítették. A megrendelő a tizenöt éves szerződés keretében rögzített áron, a piacinál olcsóbban vásárolhatja meg a fenntartható módon termelt energiát, majd a futamidő végén az egész berendezést is. A cég szén-dioxid-kibocsátása évi százötven tonnával csökken – írták.

A közleményben mérföldkőnek nevezik a beruházást, de hozzátették, hogy az MVM ESCO már több napelemes kiserőmű telepítésére kapott megbízást, mindegyik a terveknek megfelelően halad. A megállapodások alapján a társaság saját forrásból valósítja meg az energiaköltségeket csökkentő projekteket, a megrendelők ebből a megtakarításból törleszthetik a költségeket.

Az MVM ESCO Urban Kft. az MVM Energetika Zrt. százszázalékos leányvállalataként működő MVM ESCO-hoz tartozik. A MVM Csoport az energetika bármelyik területén képes beruházásokat végrehajtani, csökkentve ezzel az ügyfelek finanszírozási igényét – tették hozzá. Az MVM ESCO fő tevékenységként az energiahatékonysági beruházások szolgáltatási szerződésben vállalt megvalósítását és üzemeltetését jelölte meg.

Kapcsolódó írásaink