Gazdaság

Továbbra is a Balaton lesz a toprégió a nyaralók körében, minden harmadik nyári foglalás oda szól

Töretlen népszerűség

Minden rekordot megdönt a nyári szállásfoglalási láz, olyannyira, hogy várhatóan többen utaznak idén, mint 2019-ben. A Balaton verhetetlen, minden harmadik foglalás oda szól.

A nagy áremelések az idén elmaradtak, szállást foglalni a legtöbb helyen még a tavalyi áron lehet – írta a Világgazdaság. Az eddigi foglalások alapján időarányosan egyelőre rekordokat döntöget a belföldi szálláspiaci forgalom – közölte a Szallas.hu sajtószóvivője, Kelemen Lili. Elmondása szerint, bár a nyárra érkező foglalások száma egyelőre biztató, nehéz megjósolni, hogy a további infláció, az áremelkedések – például az üzemanyagé és az élelmiszereké – hogyan hatnak az idei nyárra, hiszen a vendégek várhatóan kevesebbet tudnak utazásra fordítani, ha a mindennapos kiadásaik nőnek.

A tavalyi lezárt foglalások bruttó összértékének az ötven százaléka már beérkezett, annak ellenére, hogy a foglalások számának körülbelül harmadánál járunk – fogalmazott, majd hozzátette: továbbra is a Balaton lesz a top régió a nyaralók körében, minden harmadik nyári foglalás oda szól. Mint kiderült: a balatoni szállodai átlagár személyenként egy éjszakára jelenleg 19 ezer forint, az apartmanoké áremelkedés nélkül ennek kevesebb mint a fele, vagyis a tavalyihoz hasonlóan 9200.

Kapcsolódó írásaink