Gazdaság

Zöld szakképzési program

Fenntarthatóság és kompetenciafejlesztés

A szakképzés idei fő témaköre a fenntarthatóság az Európai Szakképzési Héten. A diákok ezen keresztül és a környezetvédelem szempontjait előtérbe helyezve közelítenek a robotika, a digitáliskompetencia-fejlesztés felé.

A szakképzésnek el kell mozdulnia a zöldítés irányába, és egy zöld szakképzési programot kell létrehozni, amelyre nagy igény van – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára tegnap Vácon. A Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ eSmart Home projektjéhez kapcsolódó tájékoztatón a helyettes államtitkár felidézte: az Európai Bizottság 2016-ban hirdette meg az Európai Szakképzési Hetet, amelyhez azóta minden évben csatlakozik Magyarország.

A 2022-es év ötleteit elsősorban a fenntarthatóság jellemzi, és ez kijelöli a szakképzés fejlesztési irányait is – jelezte. Kiemelte: a szakképzési hét lehetőség arra, hogy az uniós országokkal találkozók, nemzetközi, partneri kapcsolatok jöjjenek létre, és megmutassák egymásnak a jó gyakorlatokat – közölte tegnap a távirati iroda. Az eSmart Home projekt az idén februárban indult, és a diákok egészen május végéig vesznek részt benne.

Kapcsolódó írásaink

Megint a technikum lett a befutó

ĀA megújult szakképzésből a gazdasági szereplők elvárásai szerinti tudással és gyakorlati tapasztalattal felvértezve kerülnek ki a magyar fiatalok

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom