Gazdaság

A telekkönyvet és a tulajdoni lapot is célszerű tanulmányozni

Népszerűek a zártkertek az ingatlant keresők körében, legyen szó akár életvitelszerű tartózkodásról, akár nyaralóingatlan vásárlásáról.

A zártkert kifejezés napjainkban jelenthet szinte bármit, a termőföldtől a családi házig, és a hagyományos lakóingatlanoknál jellemzően alacsonyabb árfekvés esetenként tisztázatlan jogi hátteret is takarhat – derül ki az OTP Ingatlanpont tegnap kiadott közleményéből. Az Agrárminisztérium korábbi becslései alapján Magyarországon körülbelül kétszázezer hektárnyi zártkert található, és a KSH statisztikái alapján 2011-ben több mint harmincnégyezer üdülőterületi és zártkerti lakóépületet tartottak nyilván.

A koronavírus-járvány által is felerősített kiköltözési hullám és a folyamatosan növekvő ingatlanárak következtében az elmúlt években megnövekedett a zártkertek iránti érdeklődés, és ma is sokak számára kecsegetető lehetőség lehet egy zártkerti, más lakóingatlanokkal összehasonlítva általában kedvezőbb árfekvésű lakóépület vagy nyaralóingatlan megvásárlása. A zárt-kertek kínálata a telektől a lakóházakig terjedhet, és az OTP Ingatlanpont tapasztalatai alapján az is igen változatos képet mutat, hogy hol és milyen célra keresnek ilyen ingatlanokat.

Kapcsolódó írásaink

Élénkült az új lakások iránti kereslet

ĀA kínálati oldalnak a tavaly ősszel indított Zöld Otthon Program nagy lendületet adott, így idén áprilisban nagyobb volt az új ingatlanok választéka, mint egy évvel korábban