Gazdaság

Hangsúlyos szerep jut a hazai ökológiai gazdálkodóknak

Új közös agrárpolitika

Az ökológiai gazdálkodás hangsúlyos szerepet kap a magyar mezőgazdaságban, amit jól mutat, hogy az elmúlt időszakban megduplázódott az ágazatba bevont területek nagysága – mondta tegnap az éves ágazati szakmai napon Feldman Zsolt  mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Hangsúlyos szerep jut a hazai ökológiai gazdálkodóknak
Feldman Zsolt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az esemény fókuszában a Nemzeti cselekvési terv az ökológiai gazdálkodás fejlesztéséért című dokumentum állt. Feldman Zsolt elmondta: a hazai ökológiai gazdálkodást hatékonyan segítette a Megújuló vidék, megújuló agrárium program kibővített támogatási rendszere.

További fejlődésre a piaci kereslet növekedése, valamint a tudásintenzív gazdálkodás elterjedése mellett lehet számítani, ezért a közös agrárpolitika (KAP) következő időszaka alatt a gazdálkodóknak érdemes a feldolgozás, a termékpályás együttműködés, a minőségrendszerek és a tudás­átadás fejlesztésére is pályázni. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár bemutatta a hazai KAP stratégiai terv agrártudásmegosztási és innovációs rendszer részét.

Kapcsolódó írásaink

Fejleszteni kell az agráriumot

ĀCsaknem száz előadóval idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11–12-én Budapesten a Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom