Gazdaság

A HIPA kezeli a létszám­leépítés hatásait

Munkahelyteremtések

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a korábbi gyakorlatnak megfelelően mindent megtesz azért, hogy mielőbb befektetőket vigyen a Tungsram létszámcsökkentése miatt érintett településekre, felhasználva a meglévő infrastruktúrát és munkaerőt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A közlemény szerint a HIPA-nak kialakult gyakorlata van a hasonló esetek kezelésében, korábban ilyen helyzetet a Befektetési Ügynökség sikeresen kezelt például Ózdon, Komáromban, illetve Nemesvámoson is. Kiemelték: „Ezúttal is azért dolgozunk, hogy az érintett munkavállalók mielőbb új munkahelyet találjanak, és a helyzetük megnyugtató módon rendeződjön. Hazánk évről évre eredményesen vesz részt a befektetésekért folyó nemzetközi versenyben, a beruházási rekordok a stabil politikai környezetnek, az alacsony adóknak és a magyar munkavállalók szorgalmának, tehetségének köszönhetőek.”

Kapcsolódó írásaink

Kiegyensúlyozott a magyar munkaerőpiac

ĀTovább emelkedett a foglalkoztatottsági ráta, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint nem csupán néhány ágazat húzza felfelé a statisztikát