Gazdaság

Az újrafotózás is segítheti a gyorsabb ingatlaneladást

A rendezett kert akár többet számíthat, mint a tisztasági festés

Az ingatlanpiacon a második negyedév elég aktívnak számít, a jobb, világosabb képek növelhetik az értékesítési esélyeket, ezért tavasszal érdemes újrafotózni az eladásra kínált ingatlanokat – írta tegnap Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító tulajdonosa közleményében.

Szerinte az ingatlanpiacon a november és január közötti időszak szokott a legerősebb lenni, de a tranzakciók száma tavasszal is magas, leginkább a nyári szabadságolások alatt érzékelhető egy masszívabb visszaesés.

Hozzátette, ennek megfelelően márciusban is élénk volt a kereslet a piacon, ez a lendület pedig a teljes második negyedévben kitarthat. „Ahogy egyre hosszabbak a nappalok, nincs annyira hideg, több a napsütés, megjön az embereknek is a hangulata, hogy valami újba vágjanak bele. Ez nemcsak a hétköznapokra igaz, hanem az ingatlanpiacra is egyértelműen kihat. Mindenki könnyebben, bátrabban hoz döntést, és nyitottabb is a változásra” – magyarázta a szakértő.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a második negyedévben nemcsak a kereslet élénkül fel, a kínálat is szélesedik, ami az eladók dolgát valamelyest nehezítheti, az újrafotózás ekkor jelenthet versenyelőnyt. A parkosítás, a kertek ápoltsága sokat jelenthet. Családi házaknál egy drónfotó rengeteget dobhat a hirdetésen, hiszen a látvány miatt az érdeklődők szeme könnyebben megakad rajta, azonnal felkelti az érdeklődést. Egy lépéssel biztos előrébb járnak azok a tulajdonosok, akiknek a kertje is kulturált – mondta Gadanecz Zoltán. A szakember szerint a rendezettség akár többet jelenthet, mintha kifestenék a szobákat.

Kapcsolódó írásaink

Érik a fordulat a vízpartokon

ĀTavasszal hagyományosan élénkül a nyaralók iránti kereslet, idén azonban kérdés, hogy meddig tarthat a tavaly tapasztalt, robbanásszerű növekedés