Gazdaság

A versenyhatóság segíti a piaci szereplők felkészülését

Fogyasztóvédelmi változások

Május végétől több ponton szigorodik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szabályozása a fogyasztók védelme érdekében, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) segíti a piacok szereplőit felkészülni a változásokra – közölte a hatóság pénteki sajtóközleményében.

Mint kiderült, Magyarországon is új rendelkezések lépnek életbe május 28-tól az árfeltüntetés és akciótartás, illetve a fogyasztói értékelések és vélemények megjelenítésének terén a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szabályozásának uniós szintű változásai következtében. A hatályba lépés előtt a versenyhatóság még közösségi kampánnyal is segíteni fogja a piacok megfelelő felkészülését, illetve a fogyasztói tudatosság erősítését.

„A nemzeti versenyhatóság számára a fogyasztóvédelem egyet jelent a magyar emberek védelmével. Mindenki számoljon azzal, hogy kiemelten figyelünk a betegekre, az idősekre, a gyermekekre és a családokra – indokolta a hatóság aktivitását a versenykultúra fejlesztése területén Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke.

Kapcsolódó írásaink