Gazdaság

Fenntarthatósági szemléletformáló programot hirdetett az iparkamara

Gyakorlati útmutatók elektronikusan

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által indított, a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló, fenntarthatósági szemléletformáló program első eleme a napokban megjelenő, e-bookként elérhető Fenntarthatósági Kézikönyv – közölte az MTI.

A tegnapi budapesti programindító sajtótájékoztatón Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapítója és tiszteletbeli elnöke kiemelte: a kézikönyv összefoglalja azokat a pontokat, ahol a kis- és középvállalkozásoknak fontos szerepe lehet az erőforrások megóvásában. Különösen hasznosnak nevezte, hogy a fogalmi eligazítások mellett az online hozzáférhető kiadvány bemutatja hazánk környezettel kapcsolatos intézményrendszerét, valamint azokat a jogszabályokat, amelyeket a gazdálkodó szervezeteknek működésük során be kell tartaniuk.

Felidézte: az Országgyűlés 2013-ban fogadta el a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégiát, amely már új szemléletmóddal közelíti meg a fenntartható fejlődést. A keretstratégiához kapcsolódik az is, hogy a gazdálkodó szervezetek, a vállalkozások a saját területükön mit tehetnek – tette hozzá. Mezősi Balázs, az MKIK Országos Vállalkozói Mentorprogram projekt szakmai vezetője kifejtette, az MKIK mentorprogramja 2018 óta sikerrel működik, és fontosnak tartották, hogy egy alprogramot biztosítsanak a fenntarthatóságnak vállalati szakértők és mentorok segítségével.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom