Gazdaság

Raktárbővítés csaknem 1,3 milliárd forintból

Modern épületgépészeti megoldások

Mintegy 1,3 milliárd forintból kapacitás- és anyagbiztonság-növelő beruházásokat végzett a Tutti Élelmiszeripari Kft. – tájékoztatta a rábapatonai székhelyű vállalat az MTI-t.

A cég a fejlesztéshez 468,07 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott, a fennmaradó részt önerővel és hitellel egészítették ki. A beruházással 53 százalékkal, négyezer négyzetméterre növelték a raktárterületet, a termelési területet pedig 27 százalékkal, 2800 négyzetméterre bővítették, így csaknem 30 százalékkal emelték a gyár kapacitását.

Az élelmiszerbiztonság javítása érdekében egyszerűsítették az anyag-áramlási folyamatokat, új berendezésekkel modernizálták a fémdetektálást, emellett csökkentették a gyártott porok keresztszennyeződésének lehetőségét egy új központi porelszívó berendezés telepítésével. Az új raktár építése során modern épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak, amelyekkel alacsony energia igényű épületet alakítottak ki. A Tutti Élelmiszeripari Kft. a fejlesztéssel dolgozói létszámát is növelte: míg 2019-ben, a beruházás előtt átlagosan 109 embert foglalkoztatott, addig jelenleg már 131-et.

Kapcsolódó írásaink