Gazdaság

Húsz százalékkal nőtt a Busch-Hungária termelési volumene tavaly

Kapacitásbővítő beruházások

Csaknem 43 ezer tonna nehézgépjármű-alkatrészt állított elő tavaly a Busch-Hungária Kft., amellyel húsz százalékkal nőtt a vasöntöde termelési volumene – közölte szombati sajtóközleményében a BPW-csoporthoz tartozó győri cég.

Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az európai vasöntészeti piacon is kiemelkedő eredményt technológiai fejlesztésekkel alapozták meg: ötéves innovációs periódust zártak le, amelyben 19 millió euró (7,2 milliárd forint) értékben fejlesztettek. Mint kiderült: a beruházások révén tavaly év végén huszonöt százalékkal növelték az olvasztási kapacitásukat, amellyel másfélszeresére nőtt a feldolgozható alapanyag mennyisége 2017-hez képest.

Az üzem kihasználtságát nyolcvan százalék fölé emelték és maximalizálták a műszaki rendelkezésre állást. Kiemelték: a győri vállalat árbevétele tavaly mintegy 66,5 millió euró (25,1 milliárd forint) volt, ami 53 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Így az adózott eredménye 2021-ben meghaladta a 150 ezer eurót (56,7 millió forint). A 360 embert foglalkoztató cég a következő években is folytatja kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházásait, emellett folyamatosan korszerűsíti üzemi területét és irodaépületeit.