Gazdaság

Ajánlatos növelni a megtakarításokat

Fontos a felkészülés

Lefutott az szja-visszatérítési szezon, a jogosult háztartások egy része több százezer vagy akár milliós összeget kaphatott – írta lapunknak megküldött sajtóközleményében a K&H Csoport.

Elmondásuk szerint várhatóan az idén tovább emelkednek a bérek: a magasba szökő infláció visszafoghatja ugyan a megtakarítások növekedését, ám akinek lehetősége van rá, annak érdemes megkezdenie a nyugdíjra való felkészülést, akinek pedig már van, érdemes növelnie a nyugdíjcélú megtakarításait. A nyugdíjbiztosítással rendelkezők körében az átlagos havi befizetések összege 2016 és 2020 között 25 százalékkal emelkedett, 2021-ben pedig az előző évhez képest további háromszázalékos volt az emelkedés.

Ráadásul a múlt évben kiugró mértékben, hatvan százalékkal nőtt az új nyugdíjbiztosítási szerződések száma, ami a tudatosság további térnyerésére utal. Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosítás és saját értékesítési csatornák vezetője elmondta: a nyugdíjcélú megtakarítást nem lehet elég korán elkezdeni, minél hamarabb belevág valaki, annál nagyobb összeget halmozhat fel a nyugdíjkorhatár eléréséig.

Kapcsolódó írásaink

Működik az élelmiszerárstop

ĀAz október közepi árakat jelentő beavatkozás havonta több ezer forintos megtakarítást jelent. A további lépésekkel együtt a kormány összesen mintegy három százalékponttal fogta vissza az infláció mértékét

A likviditási helyzet kulcsfontosságú

ĀMolnár Dániel úgy véli, a háztartások számára alternatív befektetési lehetőségként ott vannak a részvények vagy ingatlanok, illetve az állampapírok