Gazdaság

Jelentősen nőtt az álláshirdetések száma országosan

Munkaerőigény

Az álláshirdetések száma 66 százalékkal nőtt a Profession.hu tegnapi első negyedéves jelentése szerint. Az állásközvetítő portál saját adatai alapján közölte: az intenzív növekedés leginkább Somogy, Pest és Tolna megyére volt jellemző, de a legkevésbé aktív Nógrád megyében is 14 százalékos volt a bővülés.

A legtöbb új kollégát a fővárosban keresik az álláshirdetések száma alapján, azonban a legnagyobb százalékos növekedés Somogy megyében volt. A vendéglátoipari és a szakmunkás-hirdetések az elsődlegesek, a legkevésbé az építőiparba és az IT-programozásba keresnek új munkaerőt.

A vizsgált három hónapban 15 százalékkal csökkent a munkavállalók jelentkezése, annak ellenére, hogy a megyék mintegy felében pozitív volt az elmozdulás ezen a téren is. Bővülés elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Baranya és Hajdú-Bihar területén mutatkozott.

Kapcsolódó írásaink

Példátlan növekedés a magyar építőiparban

ĀAz otthonteremtési és -felújítási támogatások, az ötszázalékos újlakás-áfa, valamint az illetékmentesség is tovább fűthetik az ingatlanpiacot és az építőipari konjunktúrát idén