Gazdaság

Rekord lehet a belföldi turizmusban húsvétkor

Népszerű szállásformák

Az előfoglalási adatok alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben – közölte tegnap a Szallas.hu.

Rekord lehet a belföldi turizmusban húsvétkor
A járvány előtti szinten a szoba­-foglalások száma
Fotó: MH/Katona László

Az adataik szerint, ha nem csökken az utazási kedv, akkor az utolsópillanatos-foglalások beérkezésével kiemelkedő lehet a húsvét, a 2019-es ötödével vagy akár negyedével is több foglalás várható. Mint kiderült: a bruttó közvetített forgalom már most megdöntötte a három évvel ezelőtti rekordot, 58 százalékkal túlszárnyalta azt. A közlemény továbbá idézi Trepess Beatrixot, a Szallas.hu PR-menedzserét, aki elmondta, hogy az éjszakánkénti ár egy személy részére harmadával nőtt 2019-hez képest, idén országos viszonylatban átlagosan fejenként tízezer forintba kerül egy éjszaka húsvétkor.

Minden harmadik vendég hotelt választott, huszonhat százalékuk apartmant, és körülbelül minden ötödik alkalommal vendégházat foglaltak. A panzió tizenhat, míg az egyéb kategória négy százalékban részesült a foglalásokból. Kiemelték: minden negyedik ember wellness-szállást választott a hosszú hétvégére.

Eger, Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs bizonyult most a legkeresettebb úti célnak, majd Szeged, Hévíz, Siófok, Nyíregyháza és Balatonfüred áll a népszerűségi listán. A Szallas.hu kifejtette: az első negyedévben 2019-hez képest 19 százalékkal, 2020-nál pedig 26 százalékkal többen foglaltak szállást, 2021-ben azonban nem lehetett utazni ebben az időszakban.