Gazdaság

Erdős Norbert: Aki fát ültet, a jövőre gondol

Országfásítási Program

Csanádapácán is folytatódott a faültetés az Agrárminisztérium Településfásítási Programja keretében. Oláh Kálmán polgármester úrral harminc amerikai hársfát ültettünk el.

Szokás mondani, hogy aki fát ültet, a jövőre gondol – jelentette ki szombaton Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára közösségi oldalán. Hangsúlyozta, hogy ez volt az a gondolat, ami vezérelte őket is, amikor 2020 őszén az Országfásítási Program részeként elindították a Településfásítási Programot. A bejegyzésében többek között kitért arra is, hogy a rendszerváltozás óta ez a legnagyobb fásítási akció, amelynek keretében idén két ütemben, 1350 településen összesen 36 ezer sorfát ültetnek el a helyi önkormányzatok és a civil szervezetek.

Az elmúlt egy évtizedben 24–25 százalékra nőtt az ország erdei fákkal és cserjékkel borított területeinek aránya – tette hozzá az államtitkár. Erdős Norbert elmondása szerint az egyik legfőbb cél természetesen az, hogy ez folytatódjék, és a közeljövőben huszonhét százalékra emelkedjen ez az arány.

Kapcsolódó írásaink

Agrárbéke van Magyarországon

ĀA Gyurcsány-korszak nem arról volt híres, hogy a magyar családokat támogatta volna, vagy hogy odafigyelt volna az élelmiszer-előállítók érdekeire

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom