Gazdaság

Ma érkezik a januári kereseti statisztika

Hétindító

A januári kereseti statisztika előre vetíti az éves bérnövekedés várható ütemét, a jegybank a forint árfolyama függvényében nyúlhat az egyhetes betéti kamat szintjéhez – mondta lapunknak Regős Gábor, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. makrogazdasági üzletágának vezetője.

Mint kiderült: tavaly az átlagkereset csaknem 8,9 százalékkal nőtt Magyarországon, ami az 5,1 százalékos inflációt figyelembe véve azt jelenti, hogy a reálkeresetek átlagosan 3,6 százalékkal emelkedtek. Csütörtökön az ipari termelői árak februári adatait hozza nyilvánosságra a KSH, valamint ismét dönt a jegybank az egyhetes betéti kamatról – fogalmazott az elemző. Pénteken közli a KSH a 2021-es államháztartási adatokat.

Az első három negyedévben a költségvetés GDP-arányos hiánya 3,9 százalék volt – magyarázta Regős Gábor, majd hozzátette: a tavalyi hiány a GDP 7,3 százaléka lehetett, tehát a kormányzati tervekben szereplő 7,5 százaléknál alacsonyabb volt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom