Gazdaság

Hiába riogat Bige László, zavartalan a műtrágyaellátás

Szándékos pánikkeltés

A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges műtrágya elegendő mennyiségben rendelkezésre áll az országban – közölte Nagy István agrárminiszter a tárca közleménye szerint. Az ellátás helyzetéről a műtrágya-forgalmazókkal és –importőrökkel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével egyeztetve kiemelte, jelenleg nem okoz közvetlen problémát Magyarországon az európai műtrágyagyártó-kapacitások részleges leállása, hiába riogatja a gazdákat Bige László baloldali oligarcha.

Hiába riogat Bige László, zavartalan a műtrágyaellátás
Nagy István
Fotó: MH/Török Péter

A miniszter hozzátette, a baloldali milliárdos kijelentéseivel ismét csak pánikot kelt, és ezzel akarja felsrófolni a műtrágya árát, majd felszólította Bige Lászlót, hogy hagyja abba a riogatást és a piactorzító önös érdektől vezérelt cselekedeteit. A gazdálkodók már elvégezték a kalászosok idei első fejtrágyázását, és a következő munkafázisokhoz is elegendő műtrágyakészlet van az országban.

A legfontosabb ügyet Magyarország számára kedvező módon rendezték el az uniós állam- és kormányfők versailles-i csúcstalálkozóján, így nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére, ez pedig növeli a földgázra épülő műtrágyagyártó kapacitások mielőbbi újraindításának lehetőségét. Kiemelte, a gazdálkodók érdekében mindent meg kell tenni a biztonságos hazai műtrágyaellátásért. A fő feladat jelenleg az, hogy ne sérüljenek a magyar gazdák és a magyar családok érdekei a gazdasági, ellátásbeli problémák miatt.

Kapcsolódó írásaink