Gazdaság

A hazai termékek erősítik a gazdaságot

Élelmiszer-biztonság és -tudatosság

Nehéz helyzetben is meg kell őrizni a vásárlói tudatosságot és az élelmiszer-biztonságot, amihez a magyar termékek vásárlásával a vevők is hozzájárulhatnak – tájékoztatott Nagy István agrárminiszter a Tesco Magyarországgal tartott közös sajtótájékoztatón tegnap Budapesten.

A hazai termékek erősítik a gazdaságot
Nagy István
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A hazai termékek fogyasztása a termelők megélhetését és a fenntarthatóságot biztosítja. Egyre több áruházlánc kínál belföldön előállított élelmiszereket, a Tesco például kizárólag hazai forrású akácmézet árusít.

A magyar méz húszezer méhész megélhetését biztosítja. Kiemelték, a méhek munkájától függ az élelmiszer-ellátás egyharmada, az ökológiai egyensúly megtartása, a Tesco ezért nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre a fenntartható forrású termékek forgalmazásával és a műanyag dobozok lecserélésével. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom