Gazdaság

Négyezermilliárd forint keretösszeg a megyei jogú városok fejlesztésére

Munkahelymegőrző beruházások vidéken

Erős vidék nélkül nincs erős gazdaság, ezt támogatja a kormányzat egyik legsikeresebb projektje, a Modern Városok Program, aminek keretében négyezermilliárd forint fejlesztés valósul meg a megyei jogú városokban – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tegnap Zalaegerszegen.

Az 5,2 milliárd forintos beruházással kialakított Alsóerdei Sport- és Élménypark sajtóbejárásán arról beszélt, a program keretében 23 megyei jogú város 272 fejlesztésére mintegy négyezermilliárd forintot fordítanak, amelynek munkahelymegőrző szerepe is van. Emellett európai uniós források és a Magyar Falu Program is a vidék erősödését szolgálja, a következő években 1800 milliárd forint fejlesztési forrást juttatnak el a településekhez.

A cél az, hogy a magyar gazdaság fejlődése minden régiót érintsen. A tavalyi, az elmúlt évtizedek legsikeresebb, 7,1 százalékos gazdasági növekedése annak köszönhető, hogy az előző évek eredményeire építve a kormány megszorítások helyett azonnali segítséget nyújtott a gazdaság szereplőinek. Munkájukkal a szomszédban dúló háború hatásaitól is szeretnék megvédeni a magyar embereket és a hazai vállalkozásokat.

Kapcsolódó írásaink