Gazdaság

Az OBA március 18-ra befejezi a Sberbank-ügyfelek kártalanítását

Az orosz–ukrán háború hatásai

Az Országos Betétbiztosítási Alap március 3-án megkezdte és tíz munkanapon belül kifizeti a kártalanítást a Sberbanknál betéttel rendelkezőknek, személyenként legfeljebb százezer eurónak megfelelő (38 millió forint) összegig – tájékoztatta az OBA hétfőn az MTI-t.

Az átszámítás a március 2-i MNB-devizaárfolyamon történik – olvasható a közleményükben. A kártalanítást nem kell igényelni, a kifizetés alapját a bankban lévő személyes adatok jelentik – erősítették meg.

Az OBA a kártalanítás összegéről minden esetben elszámolást készít, amelyet tértivevényes levélben küld meg a betétesek részére a banki adatállományban található lakcímre vagy székhelycímre – jelezték. A kártalanítási összegre nem vonatkozik a kamatjövedelemadó-levonási kötelezettség. A magyarországi lakcímmel rendelkező magánszemélyek részére a kártalanítást 2,5 millió forintig a Magyar Postán keresztül rendezik, kétszázezer forintig házhoz kézbesítik, efelett az értesítésben megjelölt postafiókban történik a kifizetés a postai utalvány ellenében.

Az európai gázár rekordszintre emelkedett hétfő délelőtt, majd mérséklődni kezdett a nyeresége. A holland gáztőzsdén a TTF legközelebbi áprilisi határidős jegyzésében egy megawattóra 220 euróba került a kereskedés indításakor, innen fél tízre rekordszintre, 345 euróra emelkedett, majd röviddel 12 óra előtt 311 euróra mérséklődött az ár. Egy éve ilyenkor még csak 16,7 eurón állt a gázár. A kőolaj ára a tegnapi kereskedés első perceiben 139,13 dollárra, 2008 júliusa óta legmagasabb szintre ugrott, 12 óra előtt 125,33 dolláron állt, hatszázaléknyi drágulással.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom