Gazdaság

Megháromszorozódhat a kis és közepes gazdaságok támogatási összege

Közös agrárpolitika

A közös agrárpolitika stratégiai terveinek megfelelő jövőképet kell mutatniuk a gazdák számára – mondta Nagy István tárcavezető a magyar V4-elnökség második agrárminiszteri ülésén pénteken Visegrádon.

Megháromszorozódhat a kis és közepes gazdaságok támogatási összege
Nagy István
Fotó: MH/Török Péter

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdáknak a megfelelő gazdasági döntések meghozatalához már nyáron ismerniük kell a közös agrárpolitika (KAP) stratégiai tervének bizonyos elemeit, ezért kiemelten fontos, hogy a tervek időben, legkésőbb a nyár közepére elfogadásra kerüljenek.

Nagy István kiemelte, a közvetlen támogatások igazságosabb elosztása kapcsán Magyarország teljesíteni fogja a jogszabályban foglalt tízszázalékos követelményt, amivel megháromszorozódik a kis és közepes gazdaságok kiemelt támogatására fordított összeg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom