Gazdaság

Az emberek megóvásáért a Nébih felméri a vásárlói szokásokat

Lakossági tájékoztató

A magyar lakosság gyorsfagyasztott zöldségekhez kapcsolódó vásárlási, felhasználási és fogyasztási szokásait vizsgáló kutatást indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A kutatás létrehozásának egyik indoka a pár éve EU-ban lezajló több országot érintő gyorsfagyasztott zöldségekhez köthető Listeria monocytogenes-járvány, ami megelőzhető lett volna, ha a fogyasztók tisztában vannak az élelmiszerbiztonsági kockázatok minimalizálásával – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

A kérdéssor kitöltésével a hatóságok átfogó képet kapnak arról, hogy milyen valós kockázatok merülnek fel a termékkategóriával kapcsolatban, és a továbbiakban közzétesznek egy lakossági tájékoztatót, kiemelve a felmérés szerinti kritikus pontokat. Március 31. az online kérdőív kitöltési határideje.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom