Gazdaság

Fokozott hatósági fellépés a magyar fogyasztók és sertéstartók érdekében

Importáruk minősége

A külföldi termékek minőségére és nyomonkövethetőségére fókuszáló országos célellenőrzést rendelt el azonnali hatállyal az Agrárminisztérium (AM), a fokozott hatósági fellépés védi a magyar fogyasztókat és sertéstartókat – közölte a tárca tegnap.

Az akció célja a magyar fogyasztók védelme és a nehéz helyzetbe került sertéságazat támogatása – jelentette be a közlemény szerint Nagy István agrárminiszter. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenőrzéssorozat hatékonyan kiegészíti az ágazatot segítő kormányzati intézkedéseket, mint például a négymilliárd forintos rendkívüli támogatási konstrukció kidolgozása a kocatartók számára.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy az uniós szintű válsághelyzet közepette több országból érkezik nagy mennyiségben, Spanyolországból a korábbiaknál jelentősen alacsonyabb áron sertéshús Magyarországra. Utóbbi a csalárd hamisítási gyakorlat lehetőségét is felveti.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom