Gazdaság

Varga Mihály: Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság

Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság, 1800 milliárd forintnyi fejlesztési forrást juttatnak el a magyar településekhez a következő években - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Varga Mihály: Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság
Varga Mihály
Fotó: MH/Purger Tamás

Hozzátette: ez az jelenti, hogy közel 40 százalékkal több fejlesztési forrást kapnak a kormány döntése szerint a vidéki települések, mint a 2014 és 2020 közötti időszakban. Ezek a források a helyi gazdaság erősítését, a foglalkoztatottság javítását és a települési közszolgáltatások fejlesztését is segítik.

Kiemelte: a támogatások nagyobb részét a kevésbé fejlett régiókba irányítják, ezért a keretösszeg kétharmada Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld és Észak-Magyarország megyéibe érkezik majd.

Objektum doboz

A Top Plusz program megyénkénti forráskerete megtalálható a tárca weboldalán - tette hozzá

A kormány 2010 óta következetesen vallja: erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság. Ennek is köszönhető, hogy tavaly az elmúlt 30 év legnagyobb növekedését érte el a magyar gazdaság - mutatott rá Varga Mihály.

Kapcsolódó írásaink

A magyar mezőgazdaság egyre jobban teljesít

ĀFarkas Sándor: A vidéki élet megerősödése, felzárkóztatása, a vidéki vállalkozások és családok segítése elkerülhetetlen, hiszen ott állítják elő az alapvető élelmiszerek 99 százalékát