Gazdaság

A NAV küldi a gépjárműadóról szóló értesítéseket

Két részletben fizethető járulék

Idén is az adóhatóságtól érkeznek a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a fizetésre kötelezettekhez vagy képviselőjükhöz.

Az adó első részletét március 15-ig, a másodikat szeptember 15-ig kell befizetni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tegnap. A tájékoztatás szerint ebben az évben is határozatot kapnak azok, akiknek a tavalyihoz képest változott a gépjárműadójuk, akiknél viszont változatlan az adó összege, azokat értesítésben emlékezteti a NAV a fizetésre. Kiemelték: idén az adót kerekítés nélkül, forintban kell megfizetni, ha csak ez a különbség a tavalyihoz képest, akkor csak értesítőlevél érkezik.

A gépjárműadót a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell befizetni. Banki átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni, ha ez elmarad, akkor a NAV nem vagy csak késedelemmel tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni. A határozatokat és értesítéseket a NAV elektronikusan küldi mindenkinek, a tárhelyre érkező iratot érdemes a tartós tárba áthelyezni, mert a dokumentum csak harminc napig érhető el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom