Gazdaság

A biztosítási szektor két meghatározó szereplőjében szerezhet tulajdont a magyar állam

Döntött a kormány: Magyarország és a Vienna Insurance Group várható szerződéskötése után a magyar állam tulajdont szerezhet a magyar AEGON társaságokban és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt-ben - tudatta lapunkkal csütörtökön a Pénzügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint ügylet rendkívül előnyös Magyarország számára: a két biztosító részesedése együttesen közel 20 százalék a hazai biztosítási piacon, éves díjbevételük 240 milliárd forint, így a két cég együtt piacvezetővé válik a szektorban.

A tárgyalások eredményes lezárása után a magyar állam 45 százalékos tulajdont szerezhet a hazai biztosítási szektor két meghatározó szereplőjében.

A vásárlással kapcsolatos egyetértési megállapodást tavaly decemberben írta alá Magyarország és a Vienna Insurance Group, a magyar kormány mostani döntésével a felek közelebb kerültek a szerződés megkötéséhez - zárul a minisztérium közleménye.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom