Gazdaság

Varga Judit: A benzinárstop bevált, ezért május 15-ig meghosszabbítjuk!

„A benzinárstop bevált, ezért május 15-ig meghosszabbítjuk!” - hangsúlyozta közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: A benzinárstop bevált, ezért május 15-ig meghosszabbítjuk!
A kormány újabb három hónappal meghosszabbította a benzinárstopot, ezzel további védelmet kaptak az autót használó magyar családok
Fotó: MH
Objektum doboz

A kormány újabb három hónappal meghosszabbította a benzinárstopot, ezzel további védelmet kaptak az autót használó magyar családok - hívta fel a figyelmet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében.

Kiemelte, az üzemanyagok ára, ahogy az élelmiszereké is, az elszabaduló energiaárak miatt egész Európában emelkedik.

Hangsúlyozta a rezsicsökkentés politikájához hűen, a magyar kormány 3 hónapja döntött úgy, hogy a magyar lakosság védelmében beleavatkozik az üzemanyag árába. A 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintban maximálták, így a magyarok fizetik az egyik legalacsonyabb árat Európában. Az árstop nélkül ezek most literenként 510-530 forintba kerülnének. A kormány mostani döntésével május 15-éig biztosan érvényben marad a benzinárstop.

Objektum doboz

Schanda Tamás elmondta, a baloldal a benzinárstoppal sem ért egyet, ahogy a magyar családokat védő összes intézkedést támadja. Ilyen helyzetben, amikor az európai országokban 50-60 százalékkal nő a rezsi, és az egekbe emelkedik a benzin ára is, a miniszterelnök-jelöltjük cinikusan annyit képes üzenni a magyar embereknek, hogy használjanak kevesebb gázt, áramot, és vegyenek kisebb autót.

Április 3-án arról kell dönteni, hogy egy olyan országban akarunk-e élni, ahol a kormány - ha kell - közbelép, és megvédi a lakosságot az emelkedő világpiaci áraktól, vagy inkább hagyjuk, hogy a baloldal a bajban is újra és újra belerúgjon a magyar emberekbe - fogalmazott az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Megéri a Szép-kártya

ĀA kormányzat három főbb intézkedést hozott: megemelte az adható keretet, megnövelte az egyes zsebek közötti átjárhatóságot, illetve kibővítette a vásárolható termékek körét