Gazdaság

A Standard & Poor’s továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat

A Standard & Poor’s stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. 

A Standard & Poor’s továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat
Varga Mihály: A hitelminősítő a következő évekre mérséklődő államadóssággal és költségvetési hiánnyal számolnak Magyarországon
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A hitelminősítő szerint 7 százalékos gazdasági fellendülés volt tavaly Magyarországon, amely az egyik legerősebb az EU-ban. Az idei évre is magas ütemű, több mint 5 százalékos bővülésre számítanak - tájékoztatott Varga Mihály.

Jelentésükben kiemelik, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen javult a magyar államadósság összetétele: a devizaarány mellett a külföldiek kezében lévő adósság arányát is sikerült csökkenteni.

Objektum doboz

A következő évekre mérséklődő államadóssággal és költségvetési hiánnyal számolnak Magyarországon - zárta bejegyzését Varga Mihály.

Kapcsolódó írásaink

Megéri a Szép-kártya

ĀA kormányzat három főbb intézkedést hozott: megemelte az adható keretet, megnövelte az egyes zsebek közötti átjárhatóságot, illetve kibővítette a vásárolható termékek körét