Gazdaság

Létrejöttek az ágazat korszerű alapjai

Szőlő- és bortermelés

Az elmúlt 12 év erőfeszítéseinek köszönhetően létrejöttek a 21. század színvonalán álló szőlő- és bortermelés alapjai hazánkban – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken.

Hangsúlyozta: a támogatások hosszú távra megerősítették az ágazat versenyképességét, az új termelői együttműködések javították az értékesítési lehetőségeket. A korszerűsített hegyközségi rendszer a legjobban szolgálja a tagok érdekeit, és 75 milliárd forint támogatásból a szőlőültetvények fele megújult – emelte ki.

A járvány idején még nagyobb szükség volt a segítségre, ezért a termelők az elmúlt két évben 13 milliárd forint pluszforráshoz jutottak – emlékeztetett. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta: a kormány minden fontos kérdésben kikéri a termelők véleményét. Az eseményen Nyitrai Zsolt bemutatta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa közreműködésével összeállított kormányzati tájékoztatót az elmúlt 12 év eredményeiről.

Kapcsolódó írásaink