Gazdaság

Idén is elismerik az ország legsikeresebb vállalkozásait

A verseny célja az olyan kezdeményezések megismertetése a közvéleménnyel, amelyek megkönnyítik a cégek mindennapjait, és mintául szolgálhatnak a nemzetközi vállalatoknak

Megjelent az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj felhívása, amelynek nemzeti fordulójára idén május végéig lehet benyújtani a jelentkezéseket – írta tegnapi sajtóközleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Idén is elismerik az ország legsikeresebb vállalkozásait
György László: Szeretnénk, ha a magyarok az évtized nyertesei lennének
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Magyarország többek között azért csatlakozott az európai kezdeményezéshez, mert a vállalkozásfejlesztésnek a támogatási programok mellett fontos része az is, hogy elismerjük példamutató vállalkozásainkat, és hozzájáruljunk a jó gyakorlatok megosztásához – jelentette ki György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a tárca közleménye szerint.

Elmondása szerint a sikeres vállalkozások népszerűsítésé­re szükség van, mert jó például szolgálhatnak más cégek számára, segíthetik őket többek között a munkavállaló-barát környezet kialakításában.

„Bízunk abban, hogy ez a díj is hozzájárul ahhoz, hogy a hazai cégek átvesznek már jól működő, sikeres modelleket, meghonosítanak máshol látott mintákat, ezzel pedig biztos munkahelyeket teremtenek, és így a magyarok a 2020-as évtized nyertesei lehetnek” – magyarázta az államtitkár.

Mint kiderült: az Európai Bizottság által először 2006-ban indított verseny a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat részesíti elismerésben. Célja az olyan kezdeményezések megismertetése az európai közvéleménnyel, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, illetve a vállalkozások mindennapjait, és mintául szolgálhatnak a nemzetközi cégek számára is – hangsúlyozta az ITM.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra (EEPA – European Enterprise Promotion Awards) nonprofit szervezetek, önkormányzatok, állami szervek, társadalmi vállalkozások pályázhatnak legalább tizenöt hónapja működtetett, kifejezetten vállalkozásfejlesztési programokkal, hat kategóriában: a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói ismeretek növelése, az üzleti környezet fejlesztése és a digitális átállás támogatása, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a fenntartható átállás ösztönzése, valamint a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért – ismertette a szaktárca.

Kitértek többek között arra is, hogy a díjra nemzeti és európai szinten lehet nevezni. A magyarországi szakmai zsűri az európai fordulóba két projektet juttat tovább. Kifejtették: az európai zsűri fődíját az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul.

Kapcsolódó írásaink

Dinamikus növekedés várható az iparban

ĀGyörgy László szerint a járműipar, amely a gazdaság szerkezetében jelentős szerepet játszik, átalakulóban van, és Magyarország a változás élmezőnyébe tartozik

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom