Gazdaság

Bodó Sándor: Változatlanul népszerű a munkaerő-támogatás

Kormányzati program

A vállalkozások munkaerő-támogatása program népszerűsége töretlen – hangsúlyozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Miniszter (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára tegnap az M1-en.

Bodó Sándor: Változatlanul népszerű a munkaerő-támogatás
Bodó Sándor
Fotó: MH

Kiemelte, a program segítségével csaknem pontosan negyvenezer munkavállalót tudtak munkába állítani. Felidézte, hogy az igényekhez igazodva a programot kiegészítették, példaként említette az alacsony iskolai végzettségűek támogatását, a hátrányos helyzetűek, illetve a fiatal szakképzettek segítését.

Bodó Sándor elmondása szerint a programban munkavállalónként havonta százezer forintról százötvenezer forintra növelték a kormányzati támogatást. Továbbá szót ejtett arról is, hogy a program az egész országban elérhető, az érdeklődés alapján pedig látható, hogy a legnagyobb hatása a Hajdú-Bihar megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Bács-Kiskun megyében van, az ágazatok közül az építőipar, a kereskedelem, a műszaki tevékenység, a szolgáltató szektor érintett.

Kapcsolódó írásaink

Bodó Sándor: Folyamatosan nőnek a bérek

ĀA munkaerőpiacon kiszámítható folyamatok zajlanak, a minimálbérhez kapcsolódó egyéb juttatások is emelkednek - fogalmazott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára