Gazdaság

Pályázati felhívás a Kopp Mária-év alkalmából, tudományos pályaműveket is várnak

Több millió forint összdíjazás

„Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség” címmel hirdetett pályázatot a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS). A versenyre szépirodalmi vagy tudományos pályaműveket vár a KINCS, ezzel a pályázattal is szeretne megemlékezni Kopp Máriáról, aki idén lenne nyolcvanéves” – írta tegnapi sajtóközleményében a KINCS.

Kiemelték: Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyvéhez, illetve a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy 2021 kutatás témaköreihez kapcsolódó műveket vár a Kopp Mária Intézet legújabb pályázatára, amelynek összdíjazása hárommillió forint. Szépirodalmi alkotás esetében műfaji megkötés nélkül olyan írásokat vár a KINCS, amelyek megragadják a boldogság, a lelki egészség, a társas támogatás kapcsolódását a családok és a közösségek világához.

Tudományos pályamunka esetén pedig elméleti vagy empirikus eredményeket bemutató tanulmányokat várnak – magyarázták. Felhívták a figyelmet arra, hogy a pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének igazgatója. A szépirodalmi írásokat Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró és Krúdy Tamás újságíró értékeli. A tudományos pályamunkákat Purebl György, a SE Magatartástudományi Intézetének igazgatója és Engler Ágnes, a KINCS tudományos elnökhelyettese bírálja.

Kapcsolódó írásaink