Gazdaság

Egyaránt február elején érkezik a megemelt és a 13. havi nyugdíj

Megbecsülés az időseknek

A novemberi nyugdíjprémium és a januári nyugdíjemelés után februárban érkezik a 13. havi nyugdíj – jelentette be Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Közölte: a kormány a járvány miatt döntött úgy, hogy még több támogatást szeretne adni az időseknek, ezért előre hozták a 13. havi nyugdíj kifizetését. Az átutalás február 11-én történik, a postai kézbesítés pedig 9-én kezdődik. A 13. havi nyugdíj kifizetésére 371 milliárd forintot fordít a kormány, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

Zsigó Róbert elmondta azt is, hogy a nyugdíjasok megélhetését a rezsicsökkentés és több alapvető élelmiszer árának befagyasztása is segíti. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a választások közeledtével a baloldal megint csak ígérget az időseknek, ugyanúgy, mint a 2006-os kampányban.

„Gyurcsány akkor is fűt-fát ígért a nyugdíjasoknak, aztán elvett tőlük egyhavi nyugdíjat. Akkor tizenötször emelték a rezsit, a duplájára növelték az élelmiszerek áfáját, valamint bevezették az időseknek a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. A baloldal programja ma is ugyanez” Hozzátette: kijelölt miniszterelnök-jelöltjük mindennap elmondja, hogy a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj és az élelmiszerárstop „ostobaság”.

Kapcsolódó írásaink