Gazdaság

Újabb befektetést kapott az SDSYS

Január 6-án újabb befektető csatlakozott a hazai SDSYS Zrt. adóinformatikai megoldásokat fejlesztő vállalathoz. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetése az EXIM Exportösztönző Magántőkealap keretéből valósult meg, és a korábbi partner, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures újabb, immár harmadik körös befektetésével együttesen 1,3 Mrd forintot tesz ki. A megvalósult ügylet újabb lendületet ad az SDSYS munkájának. Egyrészt a 2020-ban kifejezetten közép- és nagyvállalatok részére fejlesztett Matching számlafeldolgozó ökoszisztéma továbbfejlesztését, valamint viszonteladói hálózata és partneri körének bővítését célozza. Mások mellett a HUNLAND csoportnál, a Danubius Hotels-nél és a WHC csoportnál is bevezetésre kerültek már szolgáltatásaik.

Az SDSYS Zrt. Matching360 szolgáltatása révén közép- és nagyvállalatoknak segít automatizálttá tenni a számlafeldolgozást, a számlakép és annak NAV adatainak párosítását, valamint az ezekhez kapcsolódó adminisztratív feladatokat, így téve élhetőbbé a folyamatokat, a manuális munka elhagyását. A 2014-ben létrejött cég mögött több mint két évtizedes tapasztalat, ERP, számviteli szakértelem, és sok száz ügyfél kiszolgálása során megszerzett tudás áll. Termékei által (NAVCOM Kit és Matching) létrehozott rendszerek tökéletes megoldást kínálnak a számviteli és logisztikai bizonylatok kezelésére, azok automatikus, papírmentes feldolgozására, ezáltal csökkentve a feldolgozó osztályok leterheltségét és a környezeti hatásokat.

A további célok között az is szerepel, hogy új megközelítésben tegye elérhetővé a hazai és nyugat európai vállalatok részére az ERP és DMS rendszerekben elérhető FINTECH, TAXTECH és LEGALTECH megoldásokat.

“Nagy jelentőséggel bír számunkra, hogy mostantól a Hiventures mellett a GB & Partnerst is a befektetőink között tudhatjuk, melynek révén látjuk, jó irányba haladunk automatizált megoldásunkkal az élhetőbb folyamatok megteremtésére a számlakezelésben. Terveink szerint az idei esztendőben a hazai nagyvállalatok mellett a nemzetközi színtéren is bemutathatjuk szolgáltatásunkat.” - nyilatkozta Poór Károly, az SDSYS Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az SDSYS-szel 2017-ben megkezdett közös munkának mostanra három sikeres befektetési kör lett az eredménye, és egyúttal olyan érettségi szintig tudtuk kísérni a vállalatot, ahol már társbefektetők is látnak benne fantáziát. Az egyik legfőbb célunk, hogy több és aktívabb finanszírozó jelenjen meg a startup ökoszisztémában és ezáltal egyre önjáróbb legyen a piac” – mondta Szluha Dénes, a Hiventures növekedési programjának igazgatója.

„Az SDSYS rugalmas és személyre szabható szoftver megoldásaival amellett, hogy jól illeszkedik a portfóliónkba nagy lehetőségeket rejt a külpiacokon való megmérettetésére is, melyben számíthat alapkezelőnk szakmai támogatására és kapcsolatrendszerére is” – tette hozzá Bürchner Gábor, a GB & Partners igazgatósági tagja.