Gazdaság

Napelemes pályázattal a fenntarthatóságért

Tartós rezsicsökkentés

A kormány célja, hogy a fenntartható energiaforrásokat minél több ember számára elérhetővé tegye, ezt szolgálja az első nagyszabású, összesen több mint 201 milliárd forint keretösszegű lakossági napelemes pályázat is – közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A támogatással az átlagjövedelem alatt kereső háztartások környezetszennyező fűtési rendszereit megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldások váltják ki, ezzel a háztartások olcsó, saját maguk által termelt áramhoz jutnak, megőrizve a rezsicsökkentés eredményeit. Kiemelték, a magyar családok a rezsicsökkentésnek köszönhetően nem érzik az energiaárak növekedését, a földgázt a legolcsóbban, a villamos energiát pedig a második legkedvezőbb áron kapják az Európai Unióban.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje többször egyértelművé tette, hogy hibának és ostobaságnak tartja a rezsicsökkentést, és szerinte a világpiaci árakba nem kell beavatkozni a kormánynak. A kormány azonban továbbra is kitart a rezsicsökkentés megvédése mellett és vállalja a vitákat Brüsszellel és a baloldallal is.

Kapcsolódó írásaink