Gazdaság

Sokan lehetnek jogosultak járulékkedvezményre

Mérsékelhető jövedelemadó

Tovább bővült a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmények köre, így ha valaki Magyarországon munkabérből él, jó eséllyel igénybe veheti valamelyiket – hívta fel a figyelmet a BDO Magyarország tegnap lapunknak elküldött sajtóközleményében.

A tanácsadó cég szakértői által készített összefoglalóban jelezték: a négy vagy több gyermeket nevelő anyáknak a kedvezményre jogosultságuk időszakában, ha más, nem összevonás alá eső jövedelemmel nem rendelkeznek, a személyi jövedelemadó összege nullára csökkenthető. Nemcsak azok élhetnek a kedvezménnyel, akik jelenleg is nevelik négy vagy több gyereküket, hanem azok is, akiknek ez a státusza korábban legalább tizenkét éven át fennállt.

Az első házasok kedvezményére pedig az a házaspár jogosult, ahol legalább egyiküknek ez az első házassága. A kedvezmény a házasságkötés hónapját követően két évig érvényesíthető. A házastársak közösen is érvényesíthetik a kedvezményt (megosztva), de van mód arra is, hogy kizárólag az egyik fél vegye igénybe, ezzel ötezer forint adómegtakarítás érhető el havonta – magyarázták.

Kapcsolódó írásaink