Gazdaság

Meg kell védeni a magyar földeket

Átfogó képre van szükség a hazai mezőgazdaság helyzetéről

A magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére a közös agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül 2027-ig 4265 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből az összegből idén és jövőre 1529 milliárd forint jut – mondta az agrárminiszter tegnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Meg kell védeni a magyar földeket
Nagy István: Az agráriumban dolgozók együttműködése most is előreviszi a vidéket és az országot egyaránt
Fotó: MH/Purger Tamás

Nagy István hozzátette, azt szeretnék, ha ezeknek a történelmi léptékű támogatásoknak minden magyar agrárvállalkozó a nyertese lenne. Ugyanakkor a pénzügyi lehetőségek csak akkor működőképesek, ha van befektetési, fejlesztési kedv a gazdálkodókban. Megjegyezte, hogy ennek érdekében a kormány elősegíti az agrárvállalkozások generációváltását, kedvezőbb feltételeket teremt a családi vállalkozóknak és rendezi az osztatlan közös földtulajdont.

Ezt mutatja be a Megvédjük a magyar földet, kiállunk a magyar gazdákért! című idei, gazdáknak szóló tájékoztató kiadvány, amely a magyar mezőgazdaság helyzetéről igyekszik átfogó képet adni. A miniszter úgy vélte, a következő évek sikerének sorsa az agráriumban dolgozók kezében van, szükség van a partnerségükre, arra, hogy megmutassák erejüket. Ezért országjárásra indulnak a kapcsolatuk erősítése érdekében. „Hiszek benne, hogy a szaktárca, Magyarország kormánya és az agráriumban dolgozók együttműködése most is előrevisz majd minket, a vidéket és egész Magyarországot egyaránt” – fogalmazott Nagy István.

Kapcsolódó írásaink

„Hiszünk a falvak életképességében”

ĀA nemzetek a tradícióikhoz való viszonyukkal egyúttal jövőképet és a mindennapokra kiterjedő életformát is választanak maguknak. A hungarikumokkal, nemzeti értékeinkkel a magyar életformát védjük