Gazdaság

Jelentős fejlesztés előtt áll az élelmiszeripar

Innovatív megoldások

Az élelmiszeripar a leginnovatívabb iparágak közé tartozik, az ágazat szereplői egyre több forrást igényelhetnek technológiai fejlesztéseikre – mondta pénteken az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Széchenyi István Egyetemen, Mosonmagyaróváron a tárca közleménye szerint.

Erdős Norbert közölte: nagy szükség van a jó minőségű hazai élelmiszerekre, ebben az alapanyag-termelőknek, az élelmiszer-előállítóknak, a kistermelőknek és a nagy élelmiszeripari vállalkozásoknak is fontos szerepük van. A kormány azon dolgozik, hogy segítse az innovatív megoldásokat kereső vállalkozásokat, számukra a hazai támogatásokon kívül jelentős nemzetközi pályázati forrás is rendelkezésre áll – emelte ki.

A Széchenyi István Egyetem növények és növényi hatóanyagok kutatására, termesztésére és feldolgozására hozna létre kutatóüvegházat és feldolgozó épületet – tájékoztatott az államtitkár, hozzátéve: a projekt jól példázza, hogy az egyetem gazdasági tevékenységével is szolgálni kívánja a régiót. A tervek szerint az új komplexum 2023-ig épülne meg.

Kapcsolódó írásaink