Gazdaság

Töretlenül gyarapszik a Pallas Athéné Alapítvány vagyona

Továbbra is felelősségteljesen gazdálkodik a Pallas Athéné Alapítvány, amely 2021 negyedik negyedévét is eredményesen zárta. Az Optima Befektetési zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 325 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a negyedik negyedév végén összesen 280,6 milliárd forintot tett ki - derült ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. 

Töretlenül gyarapszik a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Töretlenül gyarapszik a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Fotó: Pallas alapítványok

Kiemelték, hogy az alapítvány létrejötte óta 11,6 milliárd forint értékben támogatott 1627 oktatási, tudományos pályázatot. A közleményben részletezték, hogy a Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forint vagyon 2021. december 31-re 280,6 milliárd forintra gyarapodott.

Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 257,4 milliárd forintot befektetési jegybe, 4,5 milliárd forintot ingatlanba, 5,9 milliárd forintot bankbetétbe, 12,8 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be.

Hangsúlyozták, az alapítvány köteles megőrizni a rábízott vagyont, azt nem költheti el, csak befektetései hozamát használhatja fel tevékenysége finanszírozására.

Kapcsolódó írásaink