Gazdaság

Nagy István: A magyar vidék, a gazdák és az agrárium sorsa a tét

Az együttműködés visz előre

Az elkövetkezendő évek sikerének kulcsa a gazdák kezében van, ugyanis szükség van a partnerségükre, arra, hogy megmutassák erejüket. „Hiszek benne, hogy a szaktárca, Magyarország kormánya és az agráriumban dolgozók együttműködése most is előrevisz majd minket: a vidéket és hazánkat egyaránt.

Nagy István: A magyar vidék, a gazdák és az agrárium sorsa a tét
Nagy István agrárminiszter
Fotó: Facebook / Nagy István

2022-ben a magyar vidék, a gazdák és az agrárium sorsa is a tét” – mondta el a Kisalföld.hu-nak Nagy István agrárminiszter a tegnap megjelent interjúban. A miniszter kiemelte, hogy a járvány ellenére is növekedni tudott a gazdaság és azon belül is az agrárium. „A nemzeti kormány következetesen a magyar vidék, a gazdák érdekeit képviselő agrárpolitikát folytat tizenkettedik éve.

A 2022-es választáson a magyar vidék, a gazdák és az agrárium sorsa is a tét, mert vagy megyünk tovább ezen az úton és egyre erősebb lesz a magyar agrárium és az abban dolgozók, vagy visszatér a múlt, a Gyurcsány–Bajnai-korszak, amikor a magyar földet külföldi spekulánsok és vörösbárók kezére juttatták” – emelte ki Nagy István, aki annak ellenére is bízik abban, hogy sikeresen folytatódhat a mezőgazdaság erőteljes növekedése, hogy az idei évben is sok kihívással és feladattal kell szembenézniük a gazdáknak.

„Itt azt a tisztességtelen áremelést is vizsgáljuk, amit Bige László milliárdos nagyvállalkozó művel, akinek a kezében van a hazai műtrágyapiac jelentős része. A magyar gazdák kárára nyerészkedik, és pénzeli nyereségéből a baloldal kampányát.

A tárca mindenben a magyar gazdák mellett áll, ezért olyan támogatáspolitikai környezetet igyekszik kialakítani, hogy minden gazdálkodó tisztességes jövedelemhez juthasson, és megvalósíthassa fejlesztési elképzeléseit” – reagált az agrárminiszter a megdrágult munkaerő és műtrágya kapcsán, ami a szektornak hatalmas pluszkiadásokat jelent. Elmondása szerint idén sem lesz kevesebb kihívás és feladat a szektorban, valamint bízik abban, hogy folytatódik az erőteljes gazdasági növekedés, és ennek hatására eredményes évet zárhatnak majd a gazdák.

Kapcsolódó írásaink