Gazdaság

Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat

Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat, a központi költségvetésről szóló törvény - a múlt évhez hasonlóan - 2022-ben is ötmilliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásához - közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden.

Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat
A pályázati rendszer követi a tűzifa árában bekövetkezett változásokat, így a fajlagos támogatást megemelték mind a kemény lombos, mind a lágy lombos fafajta esetében
Fotó: MH/Katona László

A közleményben emlékeztettek: a program 2011 óta működik, a támogatási keret azóta az ötszörösére emelkedett.

Felidézték, hogy tavaly 2351 önkormányzat nyújtott be érvényes támogatási igényt, így 180-190 ezer család kaphatott a téli tüzelőjéhez segítséget.

A támogatásra idén is pályázni kell, ennek részleteit a Belügyminisztérium honlapján elérhető pályázati kiírás tartalmazza.

A pályázati rendszer követi a tűzifa árában bekövetkezett változásokat, így a fajlagos támogatást megemelték mind a kemény lombos, mind a lágy lombos fafajta esetében - írták.

A pályázatokat az önkormányzatok zárt információs rendszerén keresztül kell beadni legkésőbb 2022. augusztus 31-ig.

A benyújtott pályázatokról a belügyminiszter legkésőbb 2022. szeptember 30-ig dönt a rendelkezésre álló előirányzat erejéig. A tűzifa, valamint a szén szállításából - ideértve a rászorulókhoz való eljuttatást is - származó költségek a nyertes önkormányzatot terhelik.

Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2023. február 15-éig osztják ki, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb 2023. március 31-éig történhet meg - írták.

Kapcsolódó írásaink