Gazdaság

Több ezer forintot spórolhatnak a magyarok az élelmiszerárstoppal

A járvány, az európai energiaválság és az elszabadult európai energiaárak miatt sajnos egész Európában jelentősen nőnek az élelmiszerárak. Ez Magyarországra is begyűrűzik. Magyarország kormánya mindig is a rezsicsökkentés kormánya volt - mondta Facebook-videójában Nagy István.

Több ezer forintot spórolhatnak a magyarok az élelmiszerárstoppal
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az agrárminiszter kiemelte: amikor valamely fontos, az emberek megélhetését befolyásoló területen elszabadulnak a világpiaci árak, akkor mindig beavatkoznak.

Így tettünk a rezsicsökkentésnél, a benzinárstopnál és most így teszünk az élelmiszeráraknál is - emlékeztetett a tárcavezető.

Februártól több alapvető élelmiszer árát rögzítjük a tavaly október közepi szinten. Ezek: az étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirkefarhát, a 2,8%-os tehéntej, a búzaliszt és a kristálycukor. Mindezzel akár havi több ezer forintos megtakarítást tudnak elérni a magyar emberek - mondta el Nagy István hozzátéve: 

A magyar élelmiszerárak befagyasztása különösen védi az időseket és a gyermekes családokat. 

Objektum doboz

A baloldali reakciók ezúttal is zsigeriek és kétszínűek, azonnal támadták a kormány intézkedését, holott a baloldal az ilyen helyzetekben soha nem az emberek mellé állt, hanem még csavart egyet a megszorításokon - emlékeztetett Nagy István a videóban.

A Gyurcsány-Bajnai korszakban 12 százalékról 25 százalékra, vagyis több mint kétszeresére emelték az élelmiszerek áfáját sok más, a lakosságot terhelő megszorítás mellett. A nemzeti kormány az elmúlt években a legfontosabb élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentette és most ismét beavatkozik az árakba - zárta sorait a miniszter.

Kapcsolódó írásaink