Gazdaság

Újabb hasznos funkcióval bővült a FUTÁR utazástervező applikáció

A vonatokat is figyelhetjük

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója pénteken Facebook-oldalán bejelentette, hogy a népszerű Futár alkalmazás újabb hasznos funkcióval bővült a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BFK és a Magyar Állami Vasút (MÁV) együttműködésének eredményeként: mostantól a Budapest-bérlettel igénybe vehető vasúti járatok is megjelennek a felületen, ezáltal még könnyebben tervezhető az utazás a fővárosban.

Újabb hasznos funkcióval bővült a FUTÁR utazástervező applikáció
Vitézy Dávid
Fotó: MH

„A budapesti külső kerületek bizonyos részeiről ma is versenyképes a vasút, így az ott lakóknak is végre lehetőségük lesz az alternatívák közül válogatni. Ezzel a fejlesztéssel a MÁV-Start járatait is lehetséges alternatívaként ajánlja fel a rendszer, így akik vonattal érkeznek a fővárosba, vagy Budapesten belül közlekednek gyorsabban, kevesebb átszállással érhetik el úti céljukat. Ezzel együtt könnyebben megtervezhetik, hogy a vonatról leszállva melyik BKK-járattal tudnak a leggyorsabban célba érni – írta Vitézy Dávid az oldalán.

„Mindezzel a városon belüli vasúti utazás is könnyebbé válik, hiszen a Budapest-bérlettel többletköltség fizetése nélkül a közigazgatási határon belül is számos vonat vehető igénybe jelenleg is. Ez a kör pedig tovább bővül a jövőben a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában foglalt beruházások megvalósulásakor, így például a Déli Körvasút megépítésével” – emelte ki Vitézy Dávid, aki szerint ez a budapestieknek és az agglomerációból ingázóknak is hatalmas segítség lesz.

Kapcsolódó írásaink