Gazdaság

Az Asura Technologies meghódítja az Egyesült Államok parkolási szektorát

2022. január 10-én a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 10 millió dollárt (megközelítőleg 3,2 milliárd forintot) helyezett a mesterséges intelligencia alapú szoftverfejlesztő Asura Technologies amerikai leányvállalatába, az Asura Technologies USA lnc.-be, ezzel többségi tulajdont szerez a denveri székhelyű Parking Revenue Recovery Services Inc.-ben (PRRS), és tovább erősíti a cég dinamikus amerikai térnyerését - áll a vállalat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az Asura Technologies meghódítja az Egyesült Államok parkolási szektorát
Az Asura Technologies meghódítja az Egyesült Államok parkolási szektorát
Fotó: asuratechnologies.com

Az akvizíció a PRRS több mint 20 éves parkolás-ellenőrzési tapasztalatát és az Asura Technologies innovatív, automatizálási és videóanalitikai szakértelmét egyesíti. A két cég 2019-ben kezdte meg együttműködését, ennek eredménye az amerikai piacon egyedülálló automatizált parkolásellenőrzési rendszer lett.

Az „ARC System„ (Automatic Revenue Collection) márkanév alatt működő „free flow”, azaz sorompó- vagy egyéb akadálymentes parkolás ellenőrzési rendszer olyan amerikai nagyvárosok parkolóhelyein működik jelenleg, mint Dallas, Denver, Chicago vagy éppen Phoenix. A rendszer lényege, hogy magas fokú automatizációval 0-24 órás ellenőrzést biztosít, illetve elvégzi a parkolási vétséget elkövetett jármű tulajdonosának teljes beazonosítását, a büntetési értesítés kiállítását és a behajtási folyamat követését is, a kézi, ember által végzett folyamathoz képest alacsonyabb működési költségek mellett. Míg 2021-ben a rendszer kilenc államban közel 100 új kültéri parkolóban került kialakításra, addig 2022-ben – a befektetésnek köszönhetően - 200 új helyszínnel bővül az ügyfélkör.

„Cégtörténetünk ötödik évébe lépbe fejlesztéseink és termékeink éretté váltak a nemzetközi sikerre.” - írták.

Jelenleg az Amerikai Egyesült Államok 10 államában több mint 100 parkolót, több száz kamerán át folyamatosan monitorozunk a rendszereinkben felhasznált videó analitikával és kitűzött célunk, hogy a „free-flow”, azaz sorompó- és egyéb akadálytól mentes parkolási ellenőrzési rendszerünkkel mind az 52 államot meghódítsuk„ - mondta Kiss Gy. Máté, az Asura Technologies Zrt. Vezérigazgatója.

„Az ARC System létrehozása az egyik legizgalmasabb együttműködés cégünk eddigi történetében. Az akvizíciót követően, több lépcsőben az Egyesült Államok parkolási piacának meghatározó szereplőivé válhatunk.” - emelte ki a vállalat a közleményükben. A mondás itt hatványozottan igaz: ha lemaradsz, akkor kimaradsz. Az Asura Technologies innovatív megoldásai, a PRRS 20 éves parkolási szektorban gyűjtött tapasztalata és a GB & Partners erőforrásai által az élre törhetünk egy olyan iparágban, ami óriási átalakulás előtt áll a technológia fejlődésének köszönhetően - mondta John D. Conway, a PRRS társalapítója és üzletfejlesztési igazgatója.

Kapcsolódó írásaink

Megnyílt a Falusi Civil Alap

ĀGyopáros Alpár: A Falusi Civil Alap ötmilliárd forintos keretéből az egyesületek, alapítványok az idei évben is négy célra nyújthatják be igényeiket